بلاگ

درب HPL چیست؟

درب های ساختمانی HPL

درب HPL در واقع نام اصلی این دسته از درب ها  به اختصار HPL مخفف HIGH PRESSUS LAMINATE است.

این دسته از درب ها که بیشتر به عنوان درب های روکشی در بازار خرید و فروش درب شناخته شده اند، دارای جنس ملامینه بوده و معمولاً هم روکش های آنها کاملاً به صورت مات است که دیگر نیازی نیست آنها را رنگ کرد.

این دسته از درب ها در حقیقت همچون دیگر درب های مورد استفاده در بازار دارای ویژگی هایی می باشد به طوری که می توان از HPL بر روی ورق های ام دی اف و حتی ورق نئوپان هم استفاده کرد.

در اصل ورق های HPL بسیار نازک بوده و به اصطلاح از کاغذ کرافت که بر روی هم پرس شده اند به وجود آمده و آنها را ورق ملامینه می نامند.

بیشترین استفاده این نوع درب ها برای استفاده درب اتاقی است اما قابلیت های دیگری هم دارد. به طوری که آنها را به صورت چند لایه تولید می کنند و قسمت های مرکزی آن ها معمولا از جنس تخته چوب بوده و روکش آنها را همراه با HDF و ورق کرافت پوشانده‌اند.

از سوی دیگر استفاده از ورق های ملامینه تنها جهت استفاده بر روی قسمت های روی درب می باشد.

یکی از ویژگی  های مهم استفاده از سطح ملامین بر روی این درب ها این است که دیگر نیازی به رنگ ندارد و باعث می شود که در هزینه ها صرفه جویی کرد و از هزینه های اضافی به شدت دوری کرد.

روش های ساخت درب های ملامینه یا در واقع HPL

درب های ملامینه HPL دارای طرح چوب های مختلفی بوده که معمولاً آنها را از ترکیب کردن لایه های سلولزی و رزین تولید کردند که معمولاً در ساخت این ورقه ها از کاغذ های دکوراتیو هم استفاده می شود و دلیل استفاده از رزین  بیشتر برای بالا بردن دوام و مقاومت شیمیایی و حتی چسبندگی سریع می باشد که موجب می شود پیوندهای محکمی بین لایه های این درب های ملامینه ایجاد کند.

هنگامی که این پیوند های محکم که بر روی درب ملامینه به وجود می آید اگر آنها را در دماهای بالا قرار دهیم به صفحاتی با استحکام بالا و مقاومت بی نظیر تبدیل خواهند شد.

حال شما را با مزایای درب HPL بیشتر آشنا خواهیم کرد.

  • از جمله مزیت استفاده از این دسته از درب ها مقاومت بالای آن ها بوده که هم در برابر رطوبت و هم در برابر سایش و حرارت مقاومت بی نظیری از خود نشان می دهند.
  • این نوع درب ها دارای قیمت بسیار پایین و مناسبی بوده که می توان یکی از مزیت های این درب باشد.
  • دارای طرح های متنوعی هستند.
  • ضد آب بودن و قابلیت شستشو بودن رویه آن از مزیت های این محصول است.
  • ضد لک می باشد.
  • براق هستند
  • ضد خش بودن این درب از دیگر مزیت مهم آن است.
  • این درب ها را به عنوان درب های آنتی باکتریال به بازار معرفی می کنند.
  • ساخت این دسته از درب ها به سرعت انجام می شود و قابلیت تولید انبوه دارد.
  • اگر بخواهیم به بخشی از ویژگی های مهم این درب داخلی اشاره کنیم باید به عایق بودن صدا اشاره کرد به طوری که دربهای اچ پی ال انتقال صدا را به حداقل می رساند.

در ادامه به برخی از معایب درب HPL می پردازیم.

  • یکی از معایبی که برای این دسته از درب ها در نظر گرفته شده است، این است که اگر آب به هر طریقی وارد بخش های داخلی درب شود می تواند هسته درب را که از جنس چوب است به شدت پوسیده کند که همین پوسیدگی خود محل مناسبی جهت تجمع حشرات خواهد شد.
  • اگر از نظر ظاهری به این درب نگاهی بیاندازید دربی ساده را مشاهده می کنید که شکل و شمایل درب های لوکس را ندارد که نشان می دهد کیفیت و ارزش پایینی دارد.
  • از آنجا که این نوع درب ها به صورت ظاهری براق تولید شده اند اما هیچ گاه مانند درب هایی با متریال های چوبی نخواهند بود.
  • این دسته از درب ها از پیش تولید شده اند یعنی در واقع امکان سفارش مطابق با نظر مشتری را در حد کمی دارد.

بهتر است در ادامه مطالب با کاربرد های درب HPL بیشتر آشنا شوید پس تا پایان ما را همراهی کنید.

از آنجا که این گونه از درب های ملامینه وزن سبکی دارند و به راحتی قابل نصب هستند و از نظر قیمتی هم برای بسیاری از اماکن مناسب بوده از آنها برای درب های ورودی اماکن عمومی همچون ساختمان ها، ادارات، فرودگاه ها و حتی برای درب های مکان هایی مانند رختکن هم از آن استفاده می شود.

از مهمترین کاربردهای دیگر این درب ها استفاده برای درب های اتاق است به طوری که بسیاری از انبوه سازان و ساختمان ساز ها که مجتمع و برج می سازند برای پروژه‌های خود از  این درب ها استفاده می کنند.

بخش دیگر استفاده، درب سرویس بهداشتی است به طوری که درست است که این درب ها کاملا ضدآب نیستند اما می توانید با پوشش های ضد آب بر روی این درب از آن ها استفاده کنید.

برای اینکه هزینه کمتری را بابت درب های ورودی بپردازید می توانید از درب های ملامینه یا همان HPL استفاده کنید اما حتما سعی کنید یراق آلات مناسبی را برای آن در نظر بگیرید.

در ادامه به مقایسه درب HPL با دیگر درب های موجود در بازار می پردازیم.

اگر بخواهیم درب HPL را با دربهای پی وی سی مقایسه کنیم در حقیقت در ساختار داخلی درب هایی که از جنس pvc تولید شده‌اند نسبت به درب هایی که با جنس hpl تولید می شوند یک شکل است اما در تولید ورق های پی وی سی از چوب روسی استفاده می شود از طرفی رویه درب های HPL به صورت فیبر استخوانی بوده اما درب هایی که از جنس پی وی سی هستند از جنس ام دی اف است که طراحی آنها بیشتر با استفاده از دستگاه های سی ان سی اجرا می شود.

درب های ملامینه یا hpl در حقیقت دارای طرح های محدودی هستند اما درب های پی وی سی را می توان مطابق با سلیقه مشتری و با هر طرحی نیز استفاده کرد.

درب هایی که با رویه hp تولید می شوند ضخامتی بین ۴ الی ۸ میلیمتری دارند اما درب های پی وی سی ضخامت آنها بین ۵ میلیمتر است.

نکاتی که باید قبل از خرید درب HPL در نظر گرفته شود به شرح زیر می باشد.

در ابتدا بهتر است حتماً به جنس کلاف درب ها دقت کرد به طوری که اگر برای درب های اچ پی ال چوب درجه یک روسیه به اندازه ۵ متر استفاده می شود دارای ضمانت باشد.

به این موضوع دقت کنید که حتما شبکه‌های داخلی این دسته از درب ها از سوپرهانیکام  ترک باشد.

اگر قصد دارید برای درب مد نظر خود از چهارچوب استفاده کنید این را در نظر داشته باشید که قیمت چهارچوب به مبلغ نهایی ممکن است افزوده شود.

معمولاً هزینه های قفل و دستگیره و غیره برای اجرای این گونه از درب ها جداگانه محاسبه می شود.

تا جایی که برای شما مقدور از سعی کنید درب را که دارای سایز و اندازه متناسب با نیاز شما است را تهیه کنید.

اگر مشاهده کردید که در درب مد نظر دچار ترک خوردگی یا شکستگی شده است سریعاً آن را به فروشنده اطلاع داده و آن را تعویض کنید.

بخشی از مشخصات درب HPL به شرح زیر است.

مشتریان گرامی می توانند پیش از خرید از اهورا درب با مشخصات درب HPL آشنا شده و سپس خرید خود را نهایی کنند.

بطور میانگین وزن تقریبی این دسته از درب ها بین ۴۰ الی ۷۰ کیلوگرم می باشد.

از نظر کیفیت رنگ این درب ها را با پلی اورتان ترک تولید کردند و بیشتر موارد کاربرد و استفاده آنها جهت اتاق و سرویس توالت می باشد.

امکان استفاده و تهیه این نوع درب به صورت دو لنگه امکان پذیر است.

 طرح آن ها را می توانید متناسب با سلیقه خود سفارش بدهید.

تقریباً زمان ساخت بین ۱۰ الی ۱۲ روز طول می کشد.

حال به بررسی قیمت درب HPL می پردازیم که ببینیم چه عواملی می تواند بر روی قیمت این محصول تاثیر گذار باشد.

یکی از عواملی که می تواند نقش بسزایی در تعیین قیمت درب hpl ملامینه داشته باشد نوع روکش آن و همچنین ابعادی است که این دسته از درب ها دارد.

از عوامل دیگری که بر روی قیمت این دسته درب ها تاثیرگذار است می توانیم به سایز و ابعاد و نوع طرحی که می ‌خواهید از این درب استفاده کنید اشاره کرد.

نام و برند شرکت تولید کننده ای که این درب ها را تولید می کند بر روی قیمت تاثیر دارد.

هزینه هایی را که در کارگاه های تولید و یا کارخانه های تولید به نیروهای انسانی و همچنین به افرادی که این درب ها را نصب می کنند می پردازند بر روی قیمت نهایی آنها تاثیر دارد.

هزینه های حمل و نقل و جابجایی از دیگر عواملی هستند که بر روی قیمت تاثیر دارد.

یک عامل مهم دیگری که بر روی قیمت تاثیر دارد نوسانات بازار ارز است که همانگونه که شاهد هستید با تغییر قیمت ارزهای معتبر جهانی قیمت این محصول نیز با تغییر قیمت همراه خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *